Göteborgs
Arkitekturfilmfestival
Oktober 2015

Om oss / Who we are


Arkitektur och stadsbyggnad formar vårt samhälle och påverkar vår vardag. Men då vi samtalar om arkitektur sker det oftast i åtskilda rum – inom politiken, mellan branschfolk, vid köksbordet. ArchFilm Göteborg rullar ut röda mattan och diskuterar arkitekturfrågor med utgångspunkt i film, ett medium som utbildar samtidigt som det underhåller och berör.

Förutom att visa film – spelfilmer såväl som dokumentärer – samlar vi regissörer, arkitekter, konstnärer och debattörer för samtal om staden i allmänhet och Göteborg i synnerhet. Fyra dagar av film och fest runt Skanstorget och Magasinsgatan, och förhoppningsvis en stund i strålkastarljuset för arkitekturdebatten.

Att film och arkitektur hänger ihop är självklart menar Kia Björling, festivalgeneral för ArchFilm Göteborg:

”Film gör det möjligt att besöka platser som annars är otillgängliga för oss, inte bara geografiskt och i tiden utan även kulturellt och socialt.”


ArchFilm Göteborg organiseras av Archileaks – en plattform för kunskapsutbyte inom arkitektur. Delad kunskap är dubbel kunskap och filmfestivalen är ett självklart steg i arbetet för bättre arkitektur, tillgänglig för alla. Huvudpartners är Okidoki Arkitekter och White Arkitekter.


När? 8-11 Oktober

Var? Hos Okidoki Arkitekter på Korsettfabriken, Kastellgatan 1
och hos White Arkitekter på Magasinsgatan 10

Biljetter? Information kommer!
Web design: Tor Ekholm